April: droomchocolade

Net als de meeste mensen droom ik regelmatig. Meestal ben ik deze dromen binnen een paar minuten na het opstaan vergeten. Sommige dromen blijven wat langer hangen. En zo ook mijn droom over chocolade. De ingrediënten voor de vulling had ik zelfs bij elkaar gedroomd, ik kon m zelfs proeven, mmmm. Dan vraagt dus een droom om werkelijkheid te worden.

Zoekend naar een workshop chocolade maken, kwam ik op de website van Lekker Bros. En het verhaal van Gad Bros, die zijn baan in het bankwezen verruilde voor zijn eigen bakkerij in de garage, sprak mij enorm aan. Na een appje met mijn vraag of ik bij hem mijn gedroomde chocola kon maken appte hij mij vrij snel terug dat dat zeker kon. We maakten een afspraak en als een blij kind maakte ik mijn reis naar Joure.

Onder de koffie bespreken we de ingrediënten: framboos, limoen, rode peper, pistache en chocolade in alle smaken (puur, melk en wit). De kleine bakkerij ruikt verrukkelijk en overal staan potten met heerlijke ingrediënten, bakblikken, chocolade vormen, etc. Er wordt tussendoor een bestelling opgehaald en Gad spreekt met liefde over zijn vak.

De chocolade stroomt al in een soort grote chocolade-fonteinen rond om de juiste temperatuur te krijgen om te verwerken. We proeven de combinatie van framboos en limoen, maken een ander pannetje met chocolade en rode peper en proeven met grote regelmaat of ze goed samen gaan, het antwoord is: ja.

Tussendoor lunchen we in de tuin en wisselen we vele (levens)verhalen uit. Na de lunch, halen we de chocolade uit de vormpjes en versieren de bovenkant met pistachenootjes. En dan proeven! De combinatie is verrukkelijk, wat mij betreft mogen de smaken nog een tikje meer uitgesproken maar voor dit eerste experiment ben ik zeer tevreden.

Met hele andere ogen zal ik nu naar ambachtelijk chocola kijken. Hoeveel tijd en aandacht er wordt gegeven aan dit mooie product wat ik soms achteloos naar binnen werk. Vanaf nu neem ik me voor met volle aandacht te proeven en te genieten want dat verdienen dit product en de makers van dit product zeker.

Plaats een reactie