Februari: een sjamanistische ceremonie

Ken je dat, dat je iets wel zou willen maar dat er ook een enorme weerstand op is. Nou dat had ik dus met ceremonies. Het was me compleet onduidelijk hoe en wat precies, ik vond het zweverig, ik vond het ook nog wel een beetje eng terwijl ik toch wel wat gewend was tijdens mijn hypnose opleiding en ik vond erg nog veel meer van. Toch waren er best veel mensen in mijn omgeving die er hele positieve ervaringen mee hadden. Tja, en dan wint toch mijn nieuwsgierigheid.

Kortom een mooie uitdaging voor de maand februari. Je gaat de ceremonie in met een intentie. Wat wil je opgelost hebben, waar wil je van af, waar wil je inzicht op hebben. Nou ik had wel een verlanglijstje. De ceremonie wordt geopend door middel van het medicijnwiel vanuit het Sjamanisme. Ik wist er wel een beetje vanaf maar toch vond ik het verrassend mooi. Wat een wijsheid, wat een eenvoud.

De ceremonie was heel uitgebreid, alle tijd om die dingen te onderzoeken waar ik graag inzicht op wilde. Je gaat eigenlijk in een hele diepe trance, een staat van zijn waar je gemakkelijk bij je onbewuste komt. Je bent je meestal wel bewust van patronen die niet zo heel handig en effectief meer zijn maar om ze los te laten is het toch goed om te weten waar ze zijn ontstaan en hoe je ze weer los kunt laten.

Het heeft mij persoonlijk heel veel opgeleverd. En ik zie mogelijkheden om dit te combineren met mijn huidige werkzaamheden. Kortom ik ga mij hier verder in verdiepen want ik vind het een zeer interessante benadering om trauma te helen en meer zicht te krijgen op de onbewuste patronen die daarbij zijn ontstaan. Wordt dus vervolgd!

Plaats een reactie