Maart: wichelroede lopen

Het leuke van iedere maand iets nieuws te leren of te ervaren is dat er opeens hele leuke dingen op je pad komen om te ontdekken. Zo bedacht een collega dat hij in het kader van wie jarig is trakteert een cursus wichelroede lopen ging geven.

Ooit tijdens graafwerkzaamheden in de tuin kwam een van de medewerkers van het Loonbedrijf met de wichelroede aanlopen om te kijken of er ergens een waterleiding liep. Ik mocht het ook proberen maar dat was geen succes. Er gebeurde weinig met de koperen draadjes die ik in mijn handen had. Toch vond ik het wel fascinerend om te zien.

Dus op naar Hindelopen om te leren wichelroede lopen. Blijkbaar een vrouwending want de hele zaal was gevuld met bijna alleen maar vrouwen. Mark ken ik alleen van telefonisch contact om zo nu en dan klanten naar elkaar door te verwijzen. Het was fijn om hem nu een keer in levende lijve te ontmoeten. Naast zijn praktijk gaat hij dus ook bij mensen huizen reinigen met behulp van de wichelroede.

Het is bijzonder dat je dus met behulp van twee koperen staafjes dingen kunt opsporen. Nu heb ik niet echt gemerkt dat ik daar entiteiten mee kan opsporen (ik heb ze zelf nooit zo ervaren in mijn huis of in ruimtes), maar water en elektriciteit lukt me inmiddels aardig.

Dus hebben jullie nog een klusje waarbij het handig is om te weten of er elektriciteit of waterleidingen zijn die vermeden moeten worden. Laat het me gerust weten, ik kom graag langs met mijn wichelroedes. Alleen vind ik mezelf niet goed genoeg om er 100% garantie bij te geven.

Plaats een reactie