Mei: tölten met een IJslander

Mijn neefjes en nichtjes mogen als ze twintig worden een bestemming binnen Europa uitzoeken en dan samen met mij daar naar toe. Deze keer mocht ik met een van hun naar IJsland. Prachtig, ruig land met veel regen deze keer. Gelukkig hebben ze ook warmwaterbronnen om weer op te warmen.

De oudste dochter van een vriendin werkt op een paardenfarm in IJsland dus een bezoekje aan haar stond ook op het programma. Nu hebben IJslandse paarden een paar extra gangen naast stap, draf en galop hebben ze ook het tölten. Klinkt raar, ziet er op filmpjes ook heel raar uit en dan ben ik wel benieuwd of ik dat ook kan.

In de stromende regen, gehuld in regenpakken, gingen we onder begeleiding van Rikke een ritje maken. Gelukkig zijn IJslanders kleine paarden, er op klimmen gaat dan ook iets gemakkelijker en de afstand tot de grond lijkt daardoor als je er eenmaal op zit ook iets kleiner.

Eerst voorzichtig stappen, daarna draf en daarna dus hup, tölten. Ik wil nooit meer anders, wat rijdt dat lekker. Wat kun je dan relaxed zitten. Ook in de stromende regen was de natuur met watervallen en rotsige rivierbedden prachtig om te zien.

Gelukkig hadden we droge kleding in de auto liggen, ondanks de regenkleding had ik toch weinig droogs meer aan…..

Plaats een reactie