Schilderkunst

Vond ik het als kind al leuk om te tekenen en te kleuren ook als volwassene heb ik regelmatig teken- en schilderlessen gevolgd. Tijdens mijn revalidatie ben ik opnieuw gestart met schilderen. Sinds 2023 volg ik een opleiding intuïtief portret schilderen. Deze zomer startte ik een bijzonder project. 100 portretten in 100 dagen. Alle 100 portretten zijn gebundeld in een album. Via deze link https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken?widgetId=f6968d86-1142-4b9c-b070-32388ef1f60e

Zowel mensen als dieren vind ik leuk om te portretteren. Mijn portretten zijn herkenbaar en kleurrijk. Ik schilder dat wat me raakt, een foto in de krant, een ontmoeting, een kleur, een emotie, een beeld, een herinnering, een verlangen. Dat wat ik zie of denk te zien vertaal ik naar vormen en kleuren. Mijn tempo van schilderen is hoog. Liefst zie ik dat de basis er in een paar uur staat. Als ik te pietepeuterig ga werken komt dat mijn werk nooit ten goede. Liever begin ik dan gewoon opnieuw. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Schilderen is voor mij mediteren. Het doek, de verf, de kwasten en ikzelf zijn dan op een bijzondere manier met elkaar verbonden. En in die verbondenheid ontstaat voor mij de magie. Ontstaan er verrassingen. Schilderen is het vergeten van mezelf.

De tijd in mijn atelier is me steeds dierbaarder geworden. Het brengt de tijd tot stilstand terwijl ik vanbinnen volop leef. Ik leef dan in gebieden die in het dagelijkse leven bij mij weinig ruimte krijgen. Hier mag alles en hoef ik me nergens aan te passen. Niemand die mijn gedachten onderbreekt, niemand die mij afleidt. Alles loslaten, zelfs het eindresultaat.

En de allerbelangrijkste reden dat ik schilder: ik word er blij van!

Ben je op zoek naar een mooi werk voor aan de muur? Kijk dan op de pagina Kunst te koop,

berthamiddendorp@gmail.com

telefoon: 06-46054598

Chinees meisje, acryl op hout
studie op bord
studie in blauw
studie man op bord
studie op bord
oma Hester