Nieuwsbrief juni 2024

1 x hARTfilmpje, 2 x expositie, 3 x gezocht

Een wel heel lange nieuwsbrief maar er is zoveel te vertellen en te vragen! Het is misschien buiten nog niet echt zomer, maar in mij wel! De zomer is de periode van veel energie, van veel creatiekracht, en daar geniet ik volop van. Het is ook wel nodig want er staan maar liefst twee exposities gepland in september. En ik heb nog heel veel plannen waarbij ik graag gebruik wil maken van jullie.

hARTfilmpjes (verhalen en mijn kunst samen in een filmpje)

Wat een hartverwarmende reacties op het eerste hARTfilmpje, NACHTZUSTER dank jullie wel daarvoor. Een kleine greep uit de reacties: ontroerend mooi, wat een prachtig verhaal gecombineerd met je schilderijen, het is zo herkenbaar, mooi eerbetoon, mega mooi, mooie ode aan de nachtzusters en nachtbroeders, pakkend, ik ben er even stil van, het zijn inderdaad de nachtelijke uren waarin je een andere band met mensen hebt en net dat beetje extra voor mensen kunt doen, bijzonder, ik was in gedachten ook weer even bij mijn nachtzuster, raakt mijn hart, soms heb je niet in de gaten wat je voor een ander betekent in de nacht. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Inmiddels is er ook een nieuw hARTfilmpje te bekijken: SPIEGELMAAN. Beide filmpjes zijn te bekijken op mijn website.

Expostities

In september heb ik maar liefst twee exposities. De eerste is in het weekend van 7 en 8 september. Ik doe dan mee met de kunstroute van Kunstwerf. Op meerdere locaties in de gemeente exposeren kunstenaars hun werk. Dat weekend ben ik te vinden in het dorpshuis van Langedijke. Zondag 8 september ben ik de hele dag aanwezig. Het thema voor deze kunstroute is: Panta Rhei, alles stroomt.

De tweede expositie vindt plaats op een hele bijzondere locatie, namelijk de Bosbergtoren in Appelscha. Van 20 tot en met 29 september vindt de beleefweek plaats. 18 september is er supermaan. Die avond en de drie opvolgende avonden is de Bosbergtoren te beklimmen. In het trappenhuis van de toren vertel ik vier verhalen over de maan, voorzien van mijn schilderijen. Kaartjes kunnen op de avonden zelf gekocht worden bij de toren. Meer informatie over wat er die week te doen is kun je terugvinden op Beleefweek Programma – Portal Nationale Parken Drenthe

Gezocht

Gezocht 1 jouw hARTfilmpje

De hARTfilmpjes die ik bedenk en maak wil ik ook graag maken voor de levensverhalen van mensen. Ik merk dat verhalen zo helend zijn. Zo heeft het hARTfilmpje NACHTZUSTER mij weer een stukje heling gegeven op de gewaarwording van je zo alleen voelen in een ziekenhuis en dat er dan iemand is die je niet kent en op dat moment zo belangrijk voor je is. Een levensverhaal omzetten naar een hARTfilmpje kan helend zijn voor diegene die het betreft maar ook voor diens omgeving of voor anderen in een soortgelijke situatie. We denken vaak dat we alleen zijn in onze ervaringen maar niets is minder waar. ‘Jouw hARTfilmpje’ moet nog vorm krijgen daarom zou ik graag een proefpersoon willen waarvoor ik een hARTfilmpje mag maken van jouw levensverhaal. Het is een bijzondere manier waarin jouw levenshaal wordt verbeeld aan de hand van kunstwerken. Na afloop ontvang je het hARTfilmpje en mag je een van de kunstwerken uitzoeken en houden. Lijkt het jou leuk om dit samen met mij te doen of is er iemand anders die je kent waarvoor dit een mooi cadeau zou zijn. Stuur dan een mail met een korte motivatie naar berthamiddendorp@gmail.com Aanmelden kan tot 15 juli, daarna ga ik een keuze maken uit alle aanmeldingen. En ik heb een lichte voorkeur voor mensen die ergens door een diep dal zijn gegaan. In deze verhalen zit zoveel veerkracht en wijsheid verborgen. En die wil ik heel graag laten zien en horen in een hARTfilmpje.

Gezocht 2 bedrijfshARTfilmpje

Naast hARTfilmpjes over mijn eigen verhalen en over levensverhalen van mensen wil ik ook graag filmpjes maken voor en over bedrijven. Ook bedrijven hebben allemaal hun eigen verhaal, gestart vanuit een idee, een verlangen. Soms is dat verlangen nog steeds voelbaar en zichtbaar, soms is het naar de achtergrond verdwenen. Ook bedrijfsverhalen hebben zoveel wijsheid, originaliteit en lessen in zich. Verhalen die het verdienen om omgezet te worden in een bedrijfshARTfilmpje. Ook bedrijfshARTfilmpje moet nog vorm krijgen daarom zou ik graag een bedrijf willen waarvoor ik een hARTfilmpje mag maken. Na afloop ontvangt het bedrijf het filmpje en mag het een kunstwerk uitzoeken en houden. Een mooie manier om je bedrijf op een andere, originele manier te presenteren. Heb jij een bedrijf of werk je in een bedrijf en lijkt het jou leuk om dit samen met mij te doen. Stuur dan een mail met een korte motivatie naar berthamiddendorp@gmail.com Aanmelden kan tot 15 juli, daarna ga ik een keuze maken uit alle aanmeldingen. En ik heb een lichte voorkeur voor bedrijven die goede en slechte tijden hebben gekend. Want ik ben altijd nieuwsgierig naar wat heeft gemaakt dat ze de weg weer terug hebben gevonden. En die wil ik heel graag verwoorden en verbeelden in een hARTfilmpje.

Gezocht 3 expositieruimte voor NACHTZUSTER

Om nog meer mensen te laten kennismaken met het hARTfilmpje NACHTZUSTER zou ik het super vinden om dit verhaal en de kunstwerken te exposeren in een ziekenhuis. Wie kan mij in contact brengen met mensen die dit binnen een ziekenhuis kunnen realiseren, bij voorkeur een beetje in het Noorden. Ik hoor graag van je als je hier iets in kunt betekenen.

Wens je een hele fijne zomer, en wie weet zie ik je tijdens een van de exposities in september!

hARTelijke groet,

Bertha

Plaats een reactie