Update december 2021

Nieuwsbrief, update VAK B

Mijn aard is om voor uit te kijken, de toekomst in. Maar soms is het ook fijn om even achterom te kijken. En geen beter moment dan de maand december natuurlijk! Ieder jaar heeft natuurlijk z’n mooie en minder mooie momenten maar het afgelopen half jaar zit ik weer in de goede energie.

Dat begon met het meedoen aan de theatervoorstelling de Bom, van de Peergroup. Ze noemden het een figurantenrol maar ik heb me vol overgave in deze rol gestort. Twee keer per dag nam ik als soldaat Anne een groep mee langs de verschillende scenes van de voorstelling. Mijn voeten in soldatenkisten die nooit echt lekker zaten en op mijn rug een grote, zware rugzak met een geluidsbox er in. Soms stevig door marcherend soms struikelend. En hoe fijn is het om met zoveel plezier met zijn allen iets moois tot stand te brengen.

Ook mijn eerste expositie in de kerk van Elsloo was bijzonder. Verschillende schilderijen vonden een nieuwe plek in andere huiskamers. Spannend om op deze manier iets van mezelf te laten zien.

En als laatste dat mijn praktijk weer loopt. Dat mensen mijn praktijk weer weten te vinden en nog belangrijker dat mijn hoofd en lijf dit weer volhouden. Want oh wat had ik dat gemist! Samen met klanten weer aan de slag om te werken aan dat waar zij hinder van ondervinden.

En als ik dan terug kijk en zie waar ik een jaar geleden stond, dan heb ik weer enorme stappen gemaakt. Stappen waar ik nooit van had gedacht die ooit te zullen zetten. Stappen waarvan ik vorig jaar dacht dat ze onhaalbaar waren geworden.

Ik begon dit jaar met strompelen maar ben geëindigd met mooie (nieuwe) stappen. En zo blijkt dat je op die manier ook je doel kunt bereiken. Met een gevoel van dankbaarheid neem ik afscheid van 2021, en met een gevoel van nieuwsgierigheid kijk ik reikhalzend uit naar 2022.

Misschien besluit jij om in 2022 dingen anders te doen dan dat je altijd hebt gedaan, of ga je nieuwe stappen zetten. Mocht je een sparringpartner zoeken om je daarin te begeleiden en/of bij te staan, ik ga graag samen met je op pad.

Laten we er samen een geweldig, mooi en bijzonder 2022 van maken.

Lieve groet, Bertha

P.S. Op de website staan inmiddels weer wat nieuwigheden, zoals een nieuw blog en nieuwe data voor de training vrouw-zijn.

Plaats een reactie